Marketing, het is een vreemd iets. Ze maken er een sport van om gekende namen aan te passen of te updaten. Ken jij nog de vorige naam van SNICKERS?
Marketing, het is een vreemd iets. Ze maken er een sport van om gekende namen aan te passen of te updaten. Ken jij nog de vorige naam van SNICKERS?
Vet werd lang beschouwd als de duivel in de keuken, maar stilaan begint te dagen dat dat imago soms onterecht is. Zolang je voor de juiste vetten kiest, is er geen vuiltje aan de lucht. We zoeken de naam van een heel zuivere vorm van geklaarde boter die zijn oorsprong vindt in de Indische keuken. Net als kokosolie is het een erg veelzijdig toepasbaar en natuurlijk (bak)vet.
Bekijk vraagHet stukje vlees dat we zoeken komt van de eerste vijf a zes ribben van het rund, dat ook wel rib rack wordt genoemd. De rest van de ribben is voor de entrecote. Het zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende en het is zachter dan dat van de lende. Er zit een duidelijke vetstructuur in het vlees die zorgt voor meer smaak. De rib-eye op je bord is hetzelfde stuk dood rund maar dan zonder de rib eraan. Hoe noemen wij en de Fransen deze rib eye met been?
Bekijk vraagWelke snoepgigant beloonde een man die hun cheque vond twv. 4,6 miljoen euro. De eerlijke vinder kreeg hiervoor 6 zakjes snoep.
Bekijk vraagScherp smakend kruid, oorspronkelijk door Marco Polo naar Europa gebracht. Wordt gebruikt voor onder andere het brouwen van bier & het maken van koek & gebak?
Bekijk vraagWelke Benedictijnermonnik wordt ten onrechte beschouwd als de uitvinder van de ‘methode Champenoise’? Hij was eigenlijk niet de uitvinder, maar bracht wel enkele heel belangrijke verbeteringen aan in het fermentatieproces die heden ten dage nog steeds gebruikt worden in de Champagnestreek. Een kleine tip : Het huis Moët & Chandon brengt zijn beste champagne op de markt onder de naam die we zoeken.
Bekijk vraagVan welke in 2007 overleden Brit is de biergids 'The Great Beers of Belgium'?
Bekijk vraagWat is de naam van deze Franse chef-kok en auteur van tal van kookboeken? Hij verdiende in zijn meer dan veertigjarige carrière drie Michelinsterren voor zijn restaurant. Een gerecht van hem is truffelsoep die hij creëerde voor president Valéry Giscard d'Estaing. Van Giscard d'Estaing kreeg hij de grootste onderscheiding voor zijn gerecht. De beroemde driesterrenchef overleed in januari 2018.
Bekijk vraagIk ben op zoek naar een Gents aperitief op basis van vlierbloesem en een mix van geheime kruiden. Je kan het lichtgele drankje kopen in een bolle fles met lange hals, waarin de vlierbloesembloempjes ronddwarrelen. Wat is de naam van het gezochte aperitief?
Bekijk vraag