Een culinaire bereidingswijze waarbij men vloeibaar voedsel mengt met gelatine en het mengsel opspuit met lachgas. Hoe noemt men dat zo een luchtig schuim vormt, zonder room of eieren?
Een culinaire bereidingswijze waarbij men vloeibaar voedsel mengt met gelatine en het mengsel opspuit met lachgas. Hoe noemt men dat zo een luchtig schuim vormt, zonder room of eieren?
We zoeken een techniek waarbij men grote stukken vlees of gevogelte, op een bed van groenten en kruiden bij een temperatuur tussen de 140 en 160 ºC braad. Hete geklaarde boter wordt ruimschoots over het vlees uitgegoten, waarna een langdurig garingsproces in de oven volgt.
Bekijk vraagVoor deze oer-frieten heb je wel heel veel aardappelen nodig Doel is om mooie grote exemplaren van ongeveer 1à2 cm carré over te houden. Volgens sommige kookboeken worden ze, In tegenstelling tot onze frietjes best eerst licht gekookt, om dan éénmaal af te bakken.. De Fransen gaven deze friet een naar een Parijse brug vernoemde naam mee Naam van deze Franse frites variant?
Bekijk vraagWe zoeken een culinaire vakterm voor het in blokjes snijden van alles wat eetbaar is. Vaak worden de blokjes even in boter, vet of olie bruin gebraden, als onderdeel van garnituur.
Bekijk vraagWe zoeken een woord van 13 letters. Het gaat om een proces in de voedselindustrie dat schadelijke bacteriën in aan bederf onderhevig voedsel vernietigt door het kort te verhitten zonder het product zelf te beschadigen. Het proces is naar zijn uitvinder genoemd, wat zoeken we?
Bekijk vraagWe zoeken de Franse term van een kruidentuiltje waarbij meestal enkele blaadjes tijm, lauriertakjes en peterseliestengels samen worden gebonden, ook andere kruiden kunnen worden meegebonden en dit naar smaak. Dit tuiltje laat je dan meekoken (– trekken) in een soep, saus of gerecht.
Bekijk vraagWe zoeken een term dat een aan barderen verwante techniek is. Beide kooktechnieken maken gebruik van spek. Bij deze techniek wordt het spek in het ingrediënt geregen. Met name mager vlees is geschikt voor deze techniek. Welke kookterm zoeken we?
Bekijk vraagHoe heet de kooktechniek waarbij aan een warme vloeistof klontjes boter worden toegevoegd en met een garde geroerd, om zo de saus te binden en een vollere smaak te geven?
Bekijk vraagEen kooktechniek die wordt toegepast bij de bereiding van verschillende gerechten is het roeren van een crème tot voor het kookpunt. De bedoeling is om bepaalde smaak- en structuureigenschappen te behouden, die bij het koken verloren zouden gaan. Over welke kooktechniek hebben we het?
Bekijk vraag