Pubquizvragen 2020

39 resultaten

Pubquiz vraag Films 7663

In februari 2020 won deze film ook vier Oscars, waaronder die voor beste film en beste internationale film. Het was de eerste niet-Engelstalige film die werd uitgeroepen tot beste film. Wat is de titel van deze Zuid-Koreaanse tragikomische film?

Goed zo !

Deze Britse politicus van de conservatieve partij en minister-president van het Verenigd Koninkrijk was de laatste weken niet uit de media weg te slaan. Hij wou koste wat het kost de Brexit er doorkrijgen, maar hij kreeg niet iedereen uit Lagerhuis mee waardoor hij genoodzaakt was nogmaals uitstel te vragen; ditmaal tot 31 januari 2020. Wat is de naam van deze politicus?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auteurs 7558
© Daniel Naber

Deze Israëlische historicus was in januari 2020 op bezoek in de Lotto Arena voor een lezing. Hij is bekend van onder andere de boeken Sapiens & Homo Deus. Wat is de naam van deze auteur?

Goed zo !
Pubquiz vraag Basketbal 7429
© Keith Allison

Op 26 januari 2020 zat deze basketbal-legende samen met zijn dertienjarige dochter aan boord aan een gecharterde helikopter toe ze boven Calabasas neerstortten. Wat is de naam van deze Amerikaans basketbalspeler?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ziektes China 7392

Eind 2019 vond in het Chinese Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekend virus. Het aantal besmettingen en doden liep snel op begin 2020. Wat is de naam van dit virus?

Goed zo !
Pubquiz vraag  7391
© Vara

Op 12 januari 2020 moesten we afscheid nemen van deze Nederlandse acteur. Hij speelde onder andere mee in Sesamstraat. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Australië 7380
© Kristy Robinson

Australië stond eind 2019, begin 2020, in brand. Door zijn aanpak in deze natuurramp, lag de premier van Australië onder vuur. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Regisseurs 7379

Januari is de maand van de Golden Globes. De film 1917 won de Golden Globe voor beste film. Wie is de regisseur van deze film? Eerder won hij al een Oscar met zijn film American Beauty.

Goed zo !
Pubquiz vraag Iran 7329

Een premie van 80 miljoen werd er op het hoofd gezet van Donald Trump, nadat hij deze generaal van Iran om het leven bracht met een drone-aanval. Wat is de naam van deze Iraans generaal?

Goed zo !