Pubquizvragen strips

119 resultaten

Pubquiz vraag Strips 7195

Welk stripfiguur zie je hier? Normaalgezien komt hij steevast voor samen met zijn kompaan maar die hebben we er hier afgeknipt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Kuifje 7037

Wat is de naam van de operazangeres uit de Kuifje strips? Ze is het belangrijkste vrouwelijke personage en bestaat reeds sinds 1939.

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 6870

We kennen de stirpfiguur Dommel nog allemaal uit onze kindertijd. Paultje was oorspronkelijk het baasje van deze luie, corpulente witte hond. In een later stadium krijgt Dommel een nieuw baasje, een ietwat gekke uitvinder die ook de oom is van Paultje. Hoe heet deze man?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 6563

Welk album van Largo Winch is tevens de internationale landcode voor voertuigen van Hongarije?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 6506

Vóór ze met de stripreeks Asterix begonnen, hadden Albert Uderzo en René Goscinny reeds een andere reeks bedacht. Deze reeks speelde in de 18 de eeuw, de tijd van de Franse kolonisatie van Noord-Amerika. In de hoofdrollen vonden we een stoere indiaan van de Platvoet-stam, naar wie de reeks werd genoemd, en een niet zo dappere Franse kolonist, ridder Hubert de la Pâte Feuilletée (of Hubert van Bladerdeeg in de Nederlandse vertaling). Van 1958 tot 1962 verschenen de verhalen in het weekblad Kuifje, maar na vijf titels werd de reeks stopgezet, deels door tegenvallende reacties van het lezerspubliek, maar zeker ook doordat Uderzo en Goscinny intussen met Asterix gestart waren. Hoe heette deze reeks, of wat was de naam van deze stoere indiaan?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 6493

Deze stripreeks van Jacques Tardi heet in het Frans Les Aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec. De reeks speelt zich vooral af in Parijs tussen 1911 en 1922. De hoofdpersoon heeft het vaak te stellen met waanzinnige geleerden, incompetente of gewelddadige politiebeambten, en prehistorische monsters. De reeks omvat 9 albums die verschenen bij Casterman tussen 1976 en 2007. Wat is de volledige Nederlandse naam van het hoofdpersonage?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 6434

Het is het 9de album van De Kiekeboes, getekend door Merho. Het avontuur speelt zich grotendeels af in Boeloe Boeloe. Tijdens een buitenlandse reis van president Moïse Mombakka pleegt Bibi Pralin Gaga een staatsgreep en laat Charlotte Kiekeboe ontvoeren. Titel van dit album?

Goed zo !
Pubquiz vraag Stripfiguren 6387

Iedereen kent professor Zonnebloem van Kuifje, Gobelijn in de stripreeks Jommeke, Professor Barabas van Suske en Wiske, maar wie was de professor in de albums van Piet Pienter en Bert Bibber?

Goed zo !
Pubquiz vraag Marvel 6370

Hoe heet de bedenker van o.a. Daredevil, Spiderman en X-men die in november 2018 overleed?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kuifje 6336

In welke straat woont Kuifje?

Goed zo !
Pubquiz vraag Marvel 6146

We zoeken een personage. Zijn echte naam is Scott Summers. Hij is een fictieve superheld uit de strips van Marvel Comics, en de veldleider van de X-Men. Hij was een van de originele vijf X- Men leden en verscheen voor het eerst in X-Men #1 (September 1963). Hij is een mutant met de gave om energiestralen af te schieten vanuit zijn ogen, de zogenaamde “optische stralen”. Hij heeft echter geen controle over deze gave, waardoor zijn ogen constant deze stralen produceren en hij altijd een speciale bril moet dragen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Asterix 6116

Even een uitstap naar de stripwereld, naar het Gallische dorp waar Asterix en Obelix wonen. We zijn op zoek naar de oorspronkelijke naam van het personage van het stamhoofd van dit dorp. Hij kreeg later de naam "Heroïx" in de nieuwe vertalingen vanaf 2002. Hoe heette het oorspronkelijk personage in de Nederlandstalige en Franstalige strips?

Goed zo !
Pubquiz vraag Stripfiguren 5879

Naam van het vriendinnetje van Hamlet uit de Hägar cartoons?

Goed zo !
Pubquiz vraag Stripfiguren Suske en Wiske 5850

In de verhalen van Suske en Wiske komt dit personage in het album 'De Texasrakker' uit 1959 voor de eerste keer voor. Hij is een opdringerigere verkoper van stofzuigers en soms ook sterke drank. Wat is de volledige naam van dit heerschap?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 5728

We zijn op zoek naar de titel van het 20ste album van Lucky Luke. Het is tevens de naam van een legendarische revolverheld uit het Wilde Westen, die in de strips van Lucky Luke wordt neergezet als verwend, opvliegend klein mannetje.

Goed zo !