Moeilijke pubquizvragen eten en drinken

65 resultaten

We zoeken een van oorsprong Zwitserse kaas die echter ook in Frankrijk en Duitsland wordt geproduceerd. Kenmerkend zijn de ogen in de kaas waardoor we ook wel spreken over gatenkaas. Wat is echter de officiële naam van deze kaassoort?

Goed zo !

In Toscane wordt de Chianti wijn gebrouwen. Deze wordt voor 80 tot 100% van 1 soort druif gemaakt. Welke?

Goed zo !

Hoe heet de kooktechniek waarbij aan een warme vloeistof klontjes boter worden toegevoegd en met een garde geroerd, om zo de saus te binden en een vollere smaak te geven?

Goed zo !

3C) U ziet op het scherm een foto van uw dagelijkse pot Nutella. Alleen zijn de ingrediënten gescheiden weergegeven. Het zal u niet verbazen dat suiker het ingrediënt is dat het meest aanwezig is. Wij willen graag weten welk ingrediënt tweede meest, dus meer dan cacao en hazelnoten aanwezig is?

Goed zo !

Deze groente, een subsoort van de Brassica oleracea, lijkt erg veel op een geelgroene bloemkool en wordt daarom ook wel torentjesbloemkool genoemd. Voor de kenners: fractoli is nog een andere naam. Wat is de courante naam van deze groente?

Goed zo !

We zoeken de naam van het restaurant dat gelegen is op de tweede etage van de Eiffeltoren in Parijs.

Goed zo !

We verkopen het niet want dan zou het maar al te makkelijk zijn. De merknaam die we zoeken is een Mexicaans biermerk van brouwerij Grupo Modelo (eigendom van AB InBev). Het heeft een alcoholpercentage van 4,5% en heeft een lichte kleur. Door een beperkt gebruik van hop heeft het bier een neutrale smaak, iets wat in de Verenigde Staten, LatijnsAmerika, Canada en Europa wordt gecompenseerd door het te serveren met een stukje citroen of limoen in de flessenhals. Welk bier(merk) zoeken we?

Goed zo !

Wat is de naam van dit oorspronkelijk Nederlandse, maar nu in België gefabriceerde snoep? De chocolade is verpakt in een karakteristieke Delfts-blauwe wikkel.

Goed zo !

Anno 2016 zijn er 13 bieren die de naam trappist mogen dragen. Welk trappist wordt er, naast Zundert, ook in Nederland gebrouwen?

Goed zo !

Deze koffielikeur wordt gemaakt in Jamaica en kan zuiver gedronken worden of gebruikt worden als ingrediënt voor cocktails, bij de koffie of in nagerechten. De gebruikelijke naam in de horeca voor een koffie met deze likeur erin, is Spaanse koffie. Hoe heet deze donkerbruine drank met een alcoholpercentage van 20%?

Goed zo !

Quézak, Nesquik, Vittel, Perrier, Herta… alle merken van de grootste voedingsmiddelenconcern ter wereld, Nestlé. In 1936 werd deze snoepdoos op de markt gebracht. Wat is de naam van deze doos bonbons?

Goed zo !

We zoeken een verrassende combinatie uit de Italiaanse keuken met fijne kalfslapjes die koud geserveerd worden met een saus van tonijn en kappertjes. Welke specialiteit uit de streek van Piermonte zoeken we hier?

Goed zo !

Hier zien we een Frans gebak van kersen, dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt met kersen, die worden overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Welk gebak zoeken we?

Goed zo !

Wat is de naam van deze Italiaanse pasta-soort? De Aziatische varianten worden vaak met het Engelse woord dumpling aangeduid, de Nederlandse variant is knoedel.

Goed zo !

Sergio Herman opende een restaurant in Cadzand-Bad. Het huist in het Strandhotel Cadzand aan Boulevard de Wielingen. Wat is naast The Jane, het andere restaurant van Sergio Herman?

Goed zo !