Moeilijke pubquizvragen sport

106 resultaten

Wie tegen wie speelde tijdens het Heizeldrama en waar dit plaatsvond weet iedereen maar in welk jaar gebeurde dit?

Goed zo !

Welke Italiaanse wielrenner overleed in april 2017 op 37 jarige leeftijd na een accident op training? Hij kwam onder meer uit voor de wielerteam Lampre en Astana en werd in 2012 uitgeroepen als de winnaar van de giro 2011 nadat Alberto Contador als winnaar werd geschrapt vanwege een positieve dopingtest. Over welke renner gaat het hier?

Goed zo !

De ploeg die we zoeken speelt zijn thuismatchen in El Madrigal. Je herkent ze aan hun volledig gele thuisuitrusting. Hun hoogtepunt kwam in het 2011 door het bereiken van de halve finale van de Europa ligue. Welke Spaanse ploeg zoeken we?

Goed zo !

Op de straten van dit eiland in de Ierse Zee worden jaarlijks drie motorraces georganiseerd: de TT, de Grand Prix en de Southern 100. Welk eiland dat noch onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk, nog van de Europese Unie staat vooral bekend om deze Motorraces?

Goed zo !

Wie won in januari 2015 de Austrilian Open in het tennis bij de mannen?

Goed zo !

We zien hier een bergpas in de Italiaanse Alpen. De bergpas is vooral bekend vanwege wieleretappes in de Ronde van Italië. Het is een van de zwaarste beklimmingen tijdens de ronde van Italië vanwege de lengte en het hoogteverschil. Wat is de naam van deze bergpas?

Goed zo !

Hoe noemt men de tak van de motorsport waarbij een aantal 'non-stops' met zo weinig mogelijk fouten binnen een vastgestelde tijd moeten afgelegd worden?

Goed zo !

Wat is de naam van de minder gekende wintersport die de voorloper was voor veld- en ijshockey? De sport wordt op ijs gespeeld in 2 teams van 11 spelers met een grote bal en sticks.

Goed zo !

We zoeken een schaakterm die een bepaalde manier aangeeft waarop een pion een andere pion kan slaan. Een pion mag in de uitgangsstelling twee velden vooruit. Als het veld dat hij daarbij passeert door een pion van de tegenstander bedreigd wordt mag die pion hem slaan.

Goed zo !

In welke stadion in Johannesburg werd de finale gespeeld van het Wereldkampioenschap voetbal in 2010?

Goed zo !

Hoeveel onderdelen bevat het Olympische turnen voor heren meer dan voor dames?

Goed zo !

Welke middenvelder werd door het Brugse publiek Sindy genoemd omdat hij nooit in duel ging?

Goed zo !

Hoe wordt een lange afstand schaatser ook wel genoemd?

Goed zo !

Wie won de Ronde van Frankrijk in 1993?

Goed zo !

Wie won de Ronde van Frankrijk in 1994?

Goed zo !