Pubquizvragen aardrijkskunde

679 resultaten

Welke 4 staten van Amerika beginnen met een A?

Goed zo !

We zoeken de naam van een 55km lang bergmassief in de Himalaya, vlak in het midden van Nepal, waarvan de naam stamt uit het Sanskriet voor "de godin van de oogst". Het massief gaf ook haar naam aan de belangrijkste bergen die zich er in bevinden, de ... 1, 2, 3 en 4, die allemaal hoger dan 7,5 km zijn. Wat is de gezochte naam van het massief?

Goed zo !

In welke Italiaanse stad in Toscanië wordt, op het Piazza del Campo, de paardrijwedstrijd Palio gereden? De rijders hebben geen zadels en zitten dus rechtstreeks op het paard. In de race nemen verschillende wijken het tegen elkaar op. De wedstrijd vindt tweemaal per jaar plaats: in juli en augustus. Welke Italiaanse stad is het decor van deze wedstrijd?

Goed zo !

Wat is de bijnaam voor een inwoner van Poperinge? Deze bijnaam vindt zijn oorsprong in de middeleeuwen en verwijst naar zijn koppigheid. Sinds 2011 wordt er een bier met dezelfde naam gebrouwen door Brouwerij De Plukker in Poperinge.

Goed zo !

En als afsluiter een korte vraag! Wat is de lekkere hoofdstad van Bolivia? Opgepast, we zoeken niet de administratieve, maar de wettelijke hoofdstad!

Goed zo !

Wat is de naam van de zuidelijke wind die droge en hete lucht vanuit de Sahara naar het noorden voert? De naam betekent oostelijk in het Arabisch en voert vaak ook zand en stof uit de woestijn aan.

Goed zo !

Er wonen een kleine 100 miljoen inwoners in dit land dat grenst aan onder meer China en Cambodja. Sedert september 2018 had dit land voor het eerst een vrouwelijke president met dang Thi Ngoc Thinh. Welk land waar men met de Dong kan betalen zoeken we?

Goed zo !

Dit is het grootste watervallencomplex van Zuid-Amerika. Hetgeen de cataratas wordt genoemd, is een geheel van ongeveer 300 watervallen van in totaal 2,7 km breed. Het water stort tot 82 meter naar beneden. De watervallen van de Iguaçu klinken u dan ook niet onbekend in de oren, veronderstellen wij. Weet u ook op de grens van welke twee landen deze liggen?

Goed zo !

5C) Deze stad is gelegen in Andalusië in de provincie die dezelfde naam heeft als de stad. De stad telt nu iets meer dan 300.000 inwoners, maar was in de 10de eeuw de op een na grootste stad ter wereld. Uit die tijd zijn heel wat monumenten overgebleven waarvan de Mezquita het beroemdste voorbeeld is. Door de omvangrijke Spaanse kolonisatie zijn er op het Amerikaanse continent meer dan 1000 plaatsen vernoemd naar deze stad. Wat is de naam van deze Spaanse stad?

Goed zo !

Dit omvangrijke wildpark in het noordoosten van Zuid-Afrika, op de grens met Zimbabwe en Mozambique, is een van de bekendste in Afrika en trekt jaarlijks vele toeristen. Gesticht in 1926, was het het eerste nationaal park van Zuid-Afrika. Graag de naam van dit wildpark dat vernoemd is naar een van zijn grondleggers.

Goed zo !

Ze vormt de grens tussen Azië en Europa, verbindt de Zwarte Zee en de Zee van Marmara en splitst de stad Istanboel. Hoe heet deze zeestraat?

Goed zo !

Volgens Wikipedia verwijst de naam van deze drie gemeenten naar het anale gedeelte van het perineum. Feit is dat de anale driehoek een volkse benaming is voor een streek van drie gemeenten in het Antwerpse. Wij geven u er twee. Aartselaar en Reet. Wij willen van u graag de derde gemeente. Een gemeente met ongeveer 20.000 inwoners ten zuiden van Antwerpen.

Goed zo !

Op de agenda van COP24 stond de verfijning van het “Paris rulebook”, de implementatierichtlijnen van het Akkoord van Parijs. Deze Klimaatconferentie vond begin december 2018 plaats in Polen. Maar weten jullie ook in welke stad?

Goed zo !

Op zijn kustlijn na, ligt de Afrikaanse republiek Gambia helemaal ingesloten door buurland Senegal. Dit smalle, langwerpige landje is trouwens ook het kleinste van het continent Afrika. De naam Gambia is een verwijzing naar de gelijknamige rivier die het grondgebied doorstroomt van oost naar west, waar hij uitmondt in de Atlantische Oceaan. Bij die monding ligt ook de hoofdstad van Gambia. En die willen wij graag van jullie weten!

Goed zo !

Naast Santa Monica is dit één van de bekendste stranden van Los Angeles, en ook één van populairste van de hele staat Californië. Gamers zullen het uitzicht misschien herkennen uit computerspelletjes zoals de GTA-reeks. Vlakbij dit strand zou ook de fitnessrage begonnen zijn, wat wellicht de naam verklaart van het fitnesscentrum in de Gentse Ghelamcoarena, dat dezelfde naam draagt als het strand dat we zoeken.

Goed zo !